Εορτή λήξης δράσεων Ιούνιος 2016

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 οι δράσεις του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Χαλανδρίου.

Την εκδήλωση άνοιξε το τμήμα κλασσικής κιθάρας όπου έπαιξε παραδοσιακά τραγούδια και στη συνέχεια της εκδήλωσης χόρεψαν τα τρία τμήματα παραδοσιακών χορών του Ιερού Ναού από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Το πρώτο τμήμα του χορευτικού χόρεψε χορούς της Ηπείρου όπως: Κοφτός, Φεζοδερβέναγας, Φυσσούνι κα.

Το δεύτερο χορευτικό τμήμα χόρεψε χορούς της Μακεδονίας και συγκεκριμένα της Περιοχής της Γουμένισσας όπως: Ράϊκος, σύρε-σύρε, κόρη Ελένη κα.

Το τρίτο τμήμα των χορευτικών χόρεψε χορούς απο το Βόρειοανατολικό Αιγαίο όπως: Πάτημα Λήμνου, Πυργούσικος Χίου, Γιάρ-Γιάρ απο τη Σαμοθράκη κα.

Στην συνέχεια των χορών η χορωδία του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου (Μάσχα) τραγούδησαν τραγούδια Μικράς Ασίας.

Να αναφερθεί ότι καθ΄όλη την διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση αγιογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ευθύνη και την διοργάνωση των Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού είχε ο Προϊστάμενος π. Ιωάννης Λάμπρου ενώ την Διεύθυνση της Χορωδίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου ο π. Νεκτάριος Δημητριάδης.

Επίσης την εκδήλωση πλαισίωσαν παίζοντας: βιολί ο Θεολόγος Μιχελής ,κρουστά ο Βασίλης Οικονόμου, κόντρα μπάσο Γιάννης Πλαγιαννάκος, κιθάρα ο Γιάννης Καμπούρης και κανονάκι ο Μανώλης Καρπάθιος όπου είχε και την επιμέλεια.

Τέλος μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των ενοριτών που προσήλθαν και διασκέδασαν σε αυτή την πρώτη εορτή λήξης των Δράσεων του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Χαλανδρίου.

Του Βαγγέλη Καρπαθάκη