Μουσικοχορευτική εκδήλωση Ναού 2014

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7 το απόγευμα έγινε μουσικοχορευτική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Ιερού μας Ναού.
Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος εξέφρασε την  ευαρέσκειά του για τέτοιου είδους εκδηλώσεις καθώς και για τον κοινωνικό ρόλο και το έργο που έχει αναλάβει η Εκκλησία στους δύσκολους καιρούς που περνάει η πατρίδα μας. Ζήτησε τη βοήθεια της Εκκλησίας στη βοήθεια των κατοίκων του Χαλανδρίου που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης, διατροφής, φαρμακευτικής φροντίδας κτλ. Ευχαρίστησε δε τον π. Ιωάννη, Προϊστάμενο του Ιερού μας Ναού, για την πρόσκληση να παρευρεθεί στη εκδήλωση αυτή.
Το λόγο επίσης πήρε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας του Κάτω Χαλανδρίου π. Χρήστος Βαρδαξής ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου σε όλους τους παρευρισκόμενους και ενορίτες του Ιερού Ναού.
Ο Προϊστάμενος του Ιερού μας Ναού π. Ιωάννης Λάμπρου στην αναφορά στην αρχή της εκδήλωσης, αφού ευχαρίστησε θερμά τους αξιοτίμους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση αυτή αναφέρθηκε στο Πνευματικό έργο της ενορίας μας. Αυτό το έργο το οποίο με τη βοήθεια του προστάτου της ενορίας Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της Αγίας Μητρός του Ανθίας ξεκινά για το εκκλησιαστικό έτος 2014-2015 αφορά αρχικά και κύρια τη Λειτουργική ζωή της ενορίας μας (Θείες Λειτουργίες, Αγρυπνίες, Εξομολόγηση, Παρακλήσεις, Μελέτη της Αγίας Γραφής, σεμινάρια Ορθοδόξου Αυτοσυνειδησίας με έγκριτους ομιλητές) αλλά και το Κατηχητικό έργο που επιτελείται από τον υπεύθυνο νεότητας π. Γεώργιο Αυθίνο με τις κατηχητικές συντροφιές που γίνονται κάθε Σάββατο. Επίσης άλλες ευκαιρίες που δίνονται με τμήματα παραδοσιακών χορών, με την εκμάθηση πιάνου για τα παιδιά, με αθλητικές δραστηριότητες, με τις ανά μήνα περίπου εκδρομές σε μονές, προσκυνήματα κτλ.
Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο της ενορίας το οποίο, όπως τόνισε γίνεται με τη συμπαράσταση των ενοριτών, και σχετίζεται με την ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας, την ετοιμασία δεμάτων διατροφής, την αιμοδοσία από ειδικά συνεργεία Νοσοκομείων αλλά και τις γενικότερες δραστηριότητες που έχει αναλάβει το φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας με την άοκνη, από καρδίας, ειλικρινή και απροσωπόληπτη εργατικότητά τους.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς που ετοίμασαν τα χορευτικά τμήματα των Ιερών Ναών Αγίας Άννης Χαλανδρίου, Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Χαλανδρίου και φυσικά του δικού μας Ναού. Η εκδήλωση προκάλεσε τη χαρά, τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό όχι μόνο των πολλών παρευρισκόμενων ενοριτών αλλά και των διερχόμενων από τους κεντρικούς δρόμους της Ηρώων Πολυτεχνείου και Περικλέους οι οποίοι  είτε κατεβαίνοντας από τα αυτοκίνητά τους είτε σταματώντας για λίγο την πορεία τους παρακολουθούσαν τα δρώμενα έξω από το Ναό.
Οι ευχαριστίες του π. Ιωάννου προς όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και προς όλους αυτούς που βοήθησαν στη διοργάνωση αυτής της επιτυχημένης εκδηλώσεως έκλεισε το πρόγραμμα της βραδιάς. Αναμφισβήτητα συνέδεσε περισσότερο τους ενορίτες με τον Ιερό τους Ναό αλλά τους έδωσε την ευκαιρία να μάθουν καλύτερα τις πολύπλευρες δραστηριότητες ιδίως αυτές της εκκλησιαστικής περιόδου 2014-2015. Μακάρι να γίνονταν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις ήταν η κοινή διαπίστωση όλων αποχωρώντας από το προαύλιο χώρο του Ναού μας.