ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018

 

 

 

 

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 η εκδήλωση λήξης της εκκλησιαστικής χρονιάς στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Χαλανδρίου.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού παρέστησαν οι Εφημέριοι του Ναού, ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Λάμπρου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε έκθεση Αγιογραφίας από μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά, χορούς από όλη την Ελλάδα από τα χορευτικά τμήματα των αρχαρίων και των προχωρημένων του Ναού, μουσικά τραγούδια από το τμήμα κλασσικής κιθάρας, παραδοσιακά τραγούδια από το τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού καθώς και τη συμμετοχή την καταξιωμένης υμνωδού κ. Νεκταρίας Καρατζή.

Επίσης στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου από την Ενορία του Αγίου Ελευθερίου καθώς γονείς και συγγενείς των μελών των τμημάτων, οι οποίοι γέμισαν την ασφυχτικά το προαύλιο του Ναού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις δύο ομάδες των χορευτικών συμμετέχουν περισσότερα από 140 χορευτές, ενώ συνολικά σε όλα τα τμήματα τα οποία λειτουργούν κάθε χρόνο στον Ιερό Ναό ξεπερνούν τα 200 άτομα συνολικά.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης ακούστηκαν τραγούδια όπως : Μόι να νε να στα καρυδότσουφλα πατώ (τράτα Μεγάρων), Είσαι άγγελος ωραίος (Τράτα Μεγάρων), Πού σουν εψές ντουντουν αμάν (Θράκη), Ερήνη πούσουν το πουρνό(Τήλου), Άψε κόρη το φανάρι (Μ.Ασία,καρσιλαμάς) Κόρη που φαίνεις αργαλειό (Κάλυμνος) κα.

Επίσης τα χορευτικά τμήματα του Ιερού Ναού παρουσίασαν χορούς από την Ήπειρο, τα Επτάνησα, την Δράμα, την Προποντίδα και από τις Κυκλάδες.

Να σημειωθεί ότι καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση με αγιογραφίες μικρών και μεγάλων μαθητών του τμήματος Αγιογραφίας ενώ μετά την παρουσίαση της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να χορέψουν με την καρδιά τους.

Τέλος ο Προιστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Λάμπρου προσέφερε ανθοδέσμες σε όλους τους καθηγητές και καθηγήτριες των τμημάτων, ευχαριστώντας τους για την φετινή κοπιαστική χρονιά με τα άρτια αποτελέσματα και ευχαριστώντας επίσης και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του Ναού.

ΠΗΓΗ: www.romfea.gr – ΕΝΟΡΙΑΚΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: www.romfea.gr – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ

http://www.romfea.gr/enoriaka/22691-ekdilosi-lijis-ekklisiastikis-xronias-ston-agio-eleutherio-xalandriou-foto